Menu O nama

menu onama

Dora Budić

Dora Budić

Dora Budić rođena je u Zagrebu 07.06.1989. godine. Nakon završene V. gimnazije, upisuje Grafički fakultet na kojem završava Preddiplomski studij grafičke tehnologije te nastavlja obrazovanje na Filozofskom fakultetu i steče stručni naziv magistre bibliotekarstva.

dora pleseSvoje plesno obrazovanje započela je u dobi od 4 godine u uglednom plesnom studiju Edite Cebalo, gdje se 8 godina bavila ritmikom te već u ranoj dobi stjecala iskustvo na pozornici. Uz ples, učila je i klavir u glazbenoj školi Blagoja Berse. Također je dvije godine pohađala tečajeve latinoameričkih i standardnih plesova, kao i drugih stilova: trbušni ples, reggaeton i jazz funk. Strast i ljubav prema salsi pronašla je prije 13 godina, od kojih je 9 trenirala s vrhunskim plesačem i instruktorom iz Hrvatske Hrvojem Kraševcem, koji je također bio njezin plesni partner 4 godine. Uz njegovu pomoć i znanje, te usavršavanjem na raznim međunarodnim kongresima, Dora je svoj stil i tehniku dovela na visoku razinu. S Hrvojem je redovito podučavala i nastupala na festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu (Slovenija, BiH, Austrija, Njemačka, Velika Britanija).

dora pleseGodine 2014. udružili su se s Rokom i Anom iz Slovenije te osnovali plesnu skupinu "Cuerpo Latino Project" kako bi pridonijeli plesnoj sceni te povezali svoje zemlje i ljude. Nastupali su u Sloveniji, Austriji, Hrvatskoj i na nekim od najpoznatijih salsa kongresa u Europi, kao što su World Salsa Meeting (Milano), Salsa Addicted Festival (Temišvar). Dora je također bila dio ženske grupe pod nazivom "Las Caras Lindas" s kojom je nastupala na festivalima u Temišvaru, Kopenhagenu, Rovinju i Londonu. Također je 2014. godine dijelila pozornicu s plesačicom i uzorom Karel Flores kada se prijavila na njezin bootcamp na Salsa Beach Splash Festivalu (Šibenik).

Godine 2015. preselila se u Milano pridruživši se grupi Euphoria Dance Company pod vodstvom plesača José Diaz. Tamo je živjela 3 godine tokom kojih je podučavala salsu, bachatu i kizombu u nekoliko škola (Aloysius, Thomas Art, Ringhio Latino) te sa grupom redovito nastupala na kongresima po cijeloj Europi (Italija, Švicarska, Njemačka, Španjolska, Francuska, Cipar, Grčka, Belgija, Norveška, Švedska, Slovenija, Hrvatska).