Menu O nama

menu onama

Antonija Budija Mihalić

tonka

Antonija Budija Mihalić, zvana Tonka, dolazi iz Rijeke gdje je rođena 04.01.1986. godine. Nakon završenog Ekonomskog fakulteta u Rijeci, trbuhom za kruhom, odlazi u Zadar gdje nakon provedenih nekoliko mjeseci toplije krajeve mijenja onima malo hladnijima i seli se u Zagreb.

tonka-ples1

tonka-ples2Trenutno radi kao Specijalist za sigurnost u Centru kartičnog poslovanja u Fini. Svoju ljubav prema rekreaciji Tonka je pokazala u vrlo ranoj dobi te se tokom djetinjstva bavila raznim aktivnostima poput gimnastike, mažoretkinja te bila dio raznih plesnih skupina. S vremenom njezina je najveća ljubav postao ples, a potraga za onim najdražim završila je kada se upoznala sa Salsom.

2006. godine Tonka je savladala prve plesne korake salse u Plesnom Centru Salsero u Rijeci gdje stječe iskustvo u salsa stilovima - salsi cubani i linijskoj salsi te se usporedno upoznaje i sa drugim plesom – bachatom.  Svoje iskustvo u salsi stekla je na mnogobrojnim plesnjacima i radionicama te višegodišnjim pohađanjem festivala poput: Croatian Summer Salsa Festival u Rovinju, Valentines salsa festival u Zagrebu, Torpedo salsa festival u Rijeci, Salsa Beach Splash Festival u Šibeniku te Magic Slovenian Salsa Festival u Ljubljani.

2012. godine, po preseljenju u Zagreb, zahvaljujući svojoj naklonosti prema linijskoj salsi upisuje tečaj u plesnom studiju Fever. 2015 godine sa novom plesnom sezonom Tonka se priključuje veselom Fever timu te uz pomoć ostalih instruktora obogaćuje svoje plesno iskustvo ulogom instruktorice. Trenutno u plesnom klubu Fever podučava plesove salsu i bachatu.

Uz redovite plesne tečajeve koje vodi u Feveru gostovala je kao instruktorica na brojnim hrvatskim i međunarodnim festivalima salse i bachate kao što su: Sarajevo Salsa Congress (Sarajevo, BiH), Salsa Latina Istriana (Pula, Hrvatska), Salsa&Sensual Nature (Rastoke, Hrvatska), Svjetski dan plesa (Zagreb, Hrvatska)...