Menu O nama

menu onama

Želimira Kraševac

zeza

Želimira Kraševac rođena je 12. 6. 1987. u Zagrebu. Nakon završene XV. gimnazije upisuje Prirodoslovno-matematički fakultet na kojem završava Diplomski studij računarstva i matematike. Uz ljubav prema matematici i logici, od ranog djetinjstva pokazuje ljubavi prema glazbi i plesu.

filip-ples1

Posvetila je 10 godina svojoj velikoj ljubavi - klaviru, te završila osnovnu i srednju glazbenu školu Elly Bašić. U osnovnoškolskoj dobi počela se baviti plesom u Školi za ritmiku i balet, te se kroz niz godina okušala u raznim plesnim stilovima od kojih su najviše na današnji stil plesa utjecali: jazz dance u plesnoj skupini Tihane Škrinjarić, sportski standardni i latinoamerički plesovi u Plesnom klubu Fredi, te argentinski tango u plesnoj školi Tango argentino Zagreb.

Salsu – ples koji obožava i u kojem se u potpunosti pronašla otkrila je 2006. godine i od tada se njime aktivno bavi. Pohađala je mnoge tečajeve i radionice salse u Zagrebu, te se usavršavala na brojnim festivalima salse u Hrvatskoj i inozemstvu, a na nekima od njih je nastupala kao član salsa show grupe Los mamberos. Pod stručnim vodstvom mentora i plesnog trenera Hrvoja Kraševca ubrzo postaje plesni instruktor u Plesnom studiju Fever.

Uz dugogodišnje iskustvo vođenja plesnih tečajeva salse, bachate, cha cha cha, styling radionica u plesnom studiju, gostovala je i kao instruktor na brojnim hrvatskim i internacionalnim salsa festivala kao što su: Sarajevo Salsa Congress (Sarajevo, BiH), Salsa Latina Istriana (Pula, Hrvatska), Svjetski dan plesa (Zagreb, Hrvatska), Salsa Motion Weekend (Beograd, Srbija) i mnogi drugi. Također, okušala se i kao performer u nekoliko show nastupa, te organizator evenata od kojih bi istaknula plesni projekt Svjetski dan plesa koji organizira zajedno sa ostalim instruktorima u travnju svake godine.

U podučavanju drugih pronašla je sebe, tako da ćete je na satovima uvijek vidjeti nasmijanu, uvijek spremnu pokazati neki novi korak ili pokret i inspiriranu za rad s ljudima!