Ana Šenhold

Voditeljica komunikacija, kreatorica sadržaja i plesna instruktorica

Ana Šenhold rođena je 12. 10.1994. i najljepše dječje uspomene stvara na prostranim livadama i poljima sela u blizini Daruvara. Od osme godine seoske aktivnosti i školske obveze kombinira s treninzima mažoret plesa koji je u to vrijeme dobivao na zamahu u malenom gradu. Uz entuzijazam tadašnjih voditelja i stručnu podršku zagrebačkih trenera Ana u slobodno vrijeme doslovno živi za ples i mažoret štap joj je tada bio kao druga ruka – bilo kuda, s Anom štap svuda! Nakon što se konačno oformila prva katedska formacija mažoretkinja u Daruvaru, Ana s formacijom po prvi puta odlazi na regionalno natjecanje gdje osvajaju 4. mjesto (a bodove za broncu gube jer još nemaju adekvatne uniforme) te po prvi puta na državno natjecanje gdje su se odmah plasirale u prvih deset formacija i osvojile 8. mjesto.

Svoj plesni razvitak nastavlja u srednjoj školi gdje se otvara prilika za plesni razvitak i natjecanje u standardnim i latinoameričkim plesovima. Uz srednjoškolske obveze, Ana svaku slobodnu priliku koristi za vježbanje doma kako bi dostigla razinu svog plesnog partnera koji je tada imao više iskustva u tim plesovima. Nakon što je upisala Krajobraznu arhitekturu u Zagrebu, Ana je odmah znala da neće moći funkcionirati i pratiti fakultetske muke ako uz sebe nema svoju najdražu aktivnost. Tada je upisala mažoret ples u Zagrebu čiji su timovi dugogodišnje europske prvakinje. Na treninzima usavršava tehniciranje štapom, a 2015. godine ju sestra nagovara da zajedno upišu salsu kod onog Kraševca s Plesa sa zvijezdama. Da, ostalo je povijest. Posljednjih 8 godina plesni rast ne nastavlja samo u smjeru osobnog razvitka već se vraća na početne postavke i uči kako prenijeti znanje neplesačima i plesačima raznih nivoa. Takav kompletan razvitak u salsi nastavlja uz konstantnu podršku i mentorstvo Hrvoja Kraševca te pohađa radionice na nacionalnim i internacionalnim salsa festivalima. Također, dodatnu tehniku je usavršavala pohađanjem dodatnih aktivnosti poput baleta, radionica stretchinga kroz snagu i sl., sve u svrhu sveobuhvatnog razumijevanja plesne tehnike.

Iznimno se veseli radu s ljudima u plesnoj dvorani, a najveća sreća joj je praćenje napretka plesača kroz duži vremenski period.